Mackófesztivál január 30-tól február 2-ig

2010-01-29

Az Állatkert nem alszik téli álmot! Éppen ellenkezőleg: szombattól keddig Mackófesztivállal várjuk a nagyközönséget. A négynapos programsorozat keretében játszóházat, arcfestést, méz és medvesajt kóstolót, mackóvásárt, játékos vetélkedőket, barnamedve és jegesmedve látványetetést szervezünk látogatóinknak. A négy nap során a játékmackóval érkező 14 éven aluli gyermekek díjmentesen látogathatják az Állatkertet.

Mackófesztivállal várjuk látogatóinkat január 30. és február 2. között. A szombattól keddig tartó programsorozat minden napján lesznek medvés események. A Főkapunál mackó-óriásbáb köszönti az érkezőket, s ugyanitt medvesajt kóstoló is lesz. A Barlangterem 10 és 16 óra között Dörmögő Dömötör játszóháznak ad otthont, „macipofi” arcfestéssel és sok-sok játékkal. Nagyszabású mackóvásárra is sor kerül a hétvégén. Az érdeklődők több, mint 30 féle maci közül választhatnak, melyet az Állatkerti Ajándékbolt 10% olcsóbban kínál a mackórajongóknak. A Barlangterem előcsarnokában méhészeti bemutató és mézkóstoló segít megédesíteni az állatkerti látogatást a Baltavári Méhészet jóvoltából. Lesz a medvékhez kapcsolódó vetélkedő is, méghozzá az Állatkert több pontján. A rendezvény ideje alatt az állatkerti medvék etetése látványetetés keretében, előre meghirdetett időpontban történik majd. A barnamedvék délelőtt 11 órakor, a jegesmedvék pedig délután 2-kor kapnak enni.

A fenti programok mellett szombaton és vasárnap „mackó show” is lesz a Barlangteremben, mesemondással, énekkel, medvetánccal, bábosokkal. Az előadásokra 11, 12, 14 és 15 órai kezdettel kerül sor.

A Mackófesztivál ideje alatt a Barlang Étteremben kedvezményes „Buci maci” menüt (erdei gyümölcsleves, mézes csirke, málnaszörp) kínálnak, a Barlangterem előterében, a Mézes mackó büféjében pedig vajas-mézes kenyér, mézes sütemény, málnaszörp, mézes tea és kakaó várja az édesszájúakat. Utóbbi helyen játékmackó vásár is lesz. Egyébként mindazok a 14 éven aluli gyermekek, akik a Mackófesztivál négy napja alatt játékmacival érkeznek, díjmentesen látogathatják az Állatkertet.

„Medveles” február 2-án

Február 2-án délelőtt 11 órakor „medvelesre” invitálják az érdeklődőket az állatkerti medvebarlanghoz. A néphagyomány szerint ugyanis következtetni lehet a tél hosszára annak alapján, hogy ezen a napon a medve meglátja-e az árnyékát, amikor a barlangjából kijön. A „medvelesen” a Micimackó, a Vackor és a Brumi nevet viselő óvodák ovisai is részt vesznek.