Layla hálásan köszöni

2019-09-18

Tücsök, a víziló, Angelo, a fekete-fehér vari, Jacques és Noe, az oroszlán fókák szintúgy, - ők voltak ugyanis az idei 1% gyűjtő akciónk "kampány-arcai". Jól teljesítették feladatukat: majd 7 millió forintot gyűjtöttek az állatkert lakóinak.

 

A köszönet – persze – nem őket illeti elsősorban, hanem az adakozókat. A NAV-tól kapott értesítés szerint majd 7M forint érkezik hamarosan Alapítványunk számlájára a személyi jövedelemadó 1%-kának felajánlásából.

Átláthatóan gazdálkodó, etikus adománygyűjtő szervezet lévén bátran állítjuk: jó helyre került a pénz, arra fordítjuk, amire adományozóink szánták: élményt biztosítunk általa, állatnak, embernek egyaránt.  Így tettünk a tavaly befolyt majd’ ötmillió forinttal is. Játékokat – az állatkertészek nyelvén szólva – környezetgazdagító eszközöket vásároltunk az állatoknak, hogy tevékenyen tölthessék mindennapjaikat, nem csak a saját, hanem látogatóink örömére is. Így kerültek például az óriáslabdák az orrszarvúk kifutójába, a vízilovak medencéjébe, - hogy csak a legnagyobb, tonnánál is súlyosabb „játékosok” igényeit is kielégítő szerkezeteket említsük. Bár a „könnyűsúlyú” játékosok, a csupa éles foggal megáldott szurikátáknak vagy mongúzoknak sem könnyű eléggé tartós etetőlabdát beszerezni…

Az állatkerti élmények persze az emberekre is hatnak. Alapítványunk egyik jelentős eredménye, hogy sikerült élményterápiás programokat finanszíroznia különböző  fogyatékokkal élő gyermekek számára.

Bizton állíthatjuk: idén is betartjuk, amit az szja 1%-ot gyűjtő kampányunkban ígértünk: élményt adó lesz ebben az évben is minden állati és emberi programunk.

Köszönjük minden támogatónknak, hogy segítik megvalósulásukat!

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink