Köszönjük a nevelőszülőknek!

2018-05-14

Az állatok nem tudják elmondani, így mondjuk helyettük: köszönjük, hogy ilyen sokan vagytok! Mármint ti, állatkerti nevelőszülők! Köztük olimpiai bajnokok is, mint Liu Shaoang Ádó, rövidpályás gyorskorcsolya olimpiai bajnok, aki szintén olimpiai bajnok testvérével, Sándorral közösen éppen ez alkalomból örökbe fogadta a jegesmedve tesókat.

Május második vasárnapja az állatkerti nevelőszülők napja. Igazán remek nap volt: majd másfélezer résztvevővel zajlottak a programok, szakvezetők meséltek az állatkert egy-egy körzetéről, járták végig az állomásjátékok szórakoztató standjait, izgulták végig a több mint hatvan értékes nyeremény sorsáról döntő tombola sorsolást.

No és a szülői értekezlet! Amikor közvetlenül megismerkedhettek a látogatók a kedvenc állatok gondozóival, megtudva, hogyan is élik mindennapjaikat az örökbefogadott „csemeték”.

Sokaknak óriási élmény volt – és önkritikusan be kell vallanunk – jónéhány örökbefogadónak nem, hiszen egy-egy állat után olyan sokan érdeklődtek, hogy az összeverődött tömeg hátsó soraiba már nem ért el a gondozó hangja. Úgy látszik, az örökbefogadók népes tábora kinőtte ezt a rendszert, legalább is a legnépszerűbb állatok esetében. (Ezen a szisztémán a következő szülői értekezleten mindenképpen változtatni fogunk.)

Így járt például Oroszlán Szonja is, aki Philadelphiából hazarepülve eljött meglátogatni az oroszlánjait. Persze, megvigasztalódott a kifutó előtt, látva, milyen nyugalomban pihennek kedvencei. Igazán jó volt hallani, amint mesélte, hogy a világ számos állatkertjét bejárva is úgy érzi, hogy a budapesti a világ legkülönb intézményei közé tartozik.

Ehhez pedig az állatkerti nevelőszülők gondoskodása, figyelme is hozzájárul! Vannak köztük igen híres támogatóink (sportolók, színészek, zenészek, közéleti személyiségek) és olyanok, akiknek „csak” a örökbefogadói programból, vagy a facebook posztok alá írt kommentekből ismerjük nevét és kisebb-nagyobb cégek is, akik pénzbéli vagy tárgyi adományokkal segítik munkánkat. Naponta tapasztaljuk, hogy egyaránt számíthatunk rájuk, ha állataink jólétéről, támogatásáról van szó.

Az állatok nevében is köszönjük, hogy eljöttetek, köszönjük, hogy ilyen sokan vagytok!