Köszönet a nevelőszülőknek!

2017-10-02

Jövő májusban, veletek, ugyanitt! – Ez már a búcsúmondat volta a vasárnapi állatkerti rendezvényen, előtte viszont történt még sok-sok remek dolog! Ezernyi örökbefogadó látogatta meg kedvencét, köztük  Gálvölgyi János színművész, Németh Kristóf, színművész, a Fórum Színház igazgatója és Szász-Kovács Emese tőrvívó olimpiai bajnok is, az idén 25 születésnapját ünneplő Állatkerti Alapítvány védnökei.

 

Nem csak a csodaszép őszi napsütés volt velünk vasárnap az Állatkerti Nevelőszülők Találkozóján, hanem ezernyi örökbefogadó is, hogy meglátogassák kedvenceiket, találkozzanak az állatok gondozóival, meghallgassák a szülői értekezleten, hogy mi minden történt örökbefogadott állatukkal az elmúlt fél évben, és kivegyék részüket a nap számos, színes programjából. S nem túlzás azt állítani: remekül érezték magunkat ez alkalommal is.

Az idén 25. születésnapját ünneplő Állatkerti Alapítvány egyik legsikeresebb programja az állatkerti állatok örökbe adása: ez a játékos adománygyűjtési forma nem csak a támogatott, azaz az Állatkert javára hasznos, hanem az adományozónak is örömet szerez: részben azt a tudatot, hogy támogatásával segíti az állatkerti állatokat, másrészt élményt is ad. Közvetlenebb kapcsolatot az élővilághoz, és sokszínű programokat az Állatkerti Nevelőszülők Napján. Ezen törekvések támogatására szövetkeztek az Állatkerti Alapítvánnyal a védnökök is: Gálvölgyi János színművész (aki a kezdetek óta tölti be funkcióját), Németh Kristóf színművész, a Fórum színház igazgatója és Szász-Kovács Emese, párbajtőr vívó olimpiai bajnokunk. A vasárnapi rendezvényen ők is köszöntötték az örökbefogadókat Prof.Dr.Persányi Miklóssal, az Állatkerti főigazgatójával és Montskó Évával, az Alapítvány elnökével együtt.

Évente majd háromezer ember fogad örökbe egy-egy állatot az Állatkerti Alapítvány szervezésében. Leggyakrabban nem is önmaguknak, hanem ajándékba valamelyik szerettüknek: szemüveges kisfiúnak pápaszemes pingvint, végzős bölcsésznek baglyot, nászajándékba gólyát, kosárlabdázó csemetének zsiráfot, lassan mozduló barátnak lajhárt, szerencsehozó ecsetfülű disznót, - hogy csak néhány példát idézzünk a szokásos ajándékötletek közül. (Gálvölgyi János Auróra, a kispanda tiszteletbeli nevelőszülője, Németh Kristóf a szibériai tigrispár, Níva és Norbi örökbefogadója, Szász-Kovács Emese pedig Mázlit, a nagymarát fogadta örökbe.)

Az örökbefogadások révén befolyt támogatásokat az Állatkerti Alapítvány az állatkert lakóinak javára használja fel: segíti tartási körülményeik javítását, korszerű egészségügyi ellátásukat, kifutójuknak szépítését, aminek nem csak az állatok, hanem a látogatók is örülhetnek.

Az Állatkert valamennyi lakója nevében köszönjük a támogatást az örökbefogadóknak. Legközelebb jövő májusban ismét várjuk valamennyiüket az állatkerti nevelőszülők találkozóján!