Kismajmot, legálisan

2020-02-12

Azt a… Erre tényleg nincsenek szavak... Valóban lenne kereslet neten rendelt kismajmokra? Igaz, ami igaz, nálunk is lehet ilyet csinálni, csak nem éppen úgy, ahogyan az idézett cikk írja. (A lelkiismeretes felderítést köszönjük a portál újságírójának.)

 

Biztos sokakban felmerült már, hogy szeretne egy cuki, egzotikus állatot, mondjuk egy kismajmot. Az egyik legnagyobb hírportál újságírójának meg is akadt a szeme egy ilyen tartalmú hirdetésen. https://index.hu/belfold/2020/02/12/csalas_aldozat_vagy_torvenyserto_nem_jo_otlet_a_majom_vasarlas_az_interneten/ Az alapos írásból kiderül, hogy valószínűleg egyszerű pénzlenyúlós családról van szó, de egyébként sem javallanánk az otthoni majomtartást, hiszen hazánkban a főemlősök otthoni tartását a jogszabályok nem teszik lehetővé.

Mi legális megoldást kínálunk! Tied lehet Manócska, a mókusmajom, Nefriti, az éji majom, Manuele, a törpe selyem majmocska, de lehet saját gorillád, vagy orángutánod is! Igaz, magát az állatot nem szállítjuk házhoz, csak az örökbe fogadását igazoló díszes oklevelet.

Merthogy ez a legális megoldás. Az állatokat védettségüknél, veszélyeztetettségüknél fogva, tartási igényeik és a védelmükben fogant jogszabályok miatt nem lehet otthon tartani. Helyük az eredeti élőhelyükön van és néhány példányuknak olyan állatkertekben, ahol gondoskodni tudnak róluk, éppen a fajmegőrzés érdekében.

Az állatok képletes örökbe fogadása viszont kedves gesztus, mentesít a kötelmektől, és igen örömteli esemény, hiszen bármikor meglátogathatók. Évente kétszer – a májusi és októberi Állatkerti Nevelőszülők Napján – a tiszteletbeli nevelőszülők számára ingyenes belépést biztosítunk az Állatkertbe és az állatok szakavatott gondozójával is beszélgetni lehet a „fogadott gyermek” életének eseményeiről.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink