Királyi hír: Oroszlánok az élen

2017-09-02

Az augusztus havi népszerűségi listán döntő fölénnyel nyertek az oroszlánok. Basilt, a fenséges hímet majdnem kétszer annyian fogadták örökbe, mint a második helyezett szibériai tigrist, Nivát. Az egyéni verseny harmadik helyére pedig befutott – vagy talán becammogott – Lujza, a lajhár. Igaz, mellette még Asha, az örökös kedvenc is felfért holtversenyben a dobogóra.

 

A havonta összeállított TIO 10-es listát – amelyet a leggyakrabban örökbefogadott állatainkból állítunk össze – augusztus hónapban az oroszlánok nyerték. Az egyéni versenyt Basil nyerte, s köszönhetően nagy népszerűségének, élre segítette a csupán három tagú oroszlánfalkát is. Niva, a múlt havi győztes a dobogó második fokára szorult. Remekül hajrázott viszont Lujza, a lajhár, hiszen a harmadik legnépszerűbb állatnak bizonyult Ashával, a kis elefánttal egyetemben.

Érdekes, hogy a TOP 10 további érintettjei megosztott helyeket szereztek: Auróra, a kispanda, Lone, az orángután kölyök, Simon, a sivatagi róka és Sheshe a kis zsiráf az ötödik végeztek, míg négyes holtverseny alakult ki a lista végén is Norbi (szibériai tigris hím),  Bandita (mosómedve), Zawadi (szurikáta) és Mangó (gyűrűsfarkú maki) között. Érdekes, hogy a jegesmedvék, Belij és Szerij most nem férek fel a leggyakrabban örökbefogadott állatok tizes listájára.

A csapatversenyben az oroszlánok még soha nem végeztek ilyen előkelő helyen. Igaz, a zsiráfok örökbefogadóinak száma megegyezik az oroszlánokéval, de ők mégiscsak  háromszor annyian vannak, mint a három fős oroszláncsapat. A csapatverseny harmadik helyét pedig a szintén kilenc fős gyűrűsfarkú makik csapata szerezte meg.

Augusztusban néhány olyan állat is új nevelőszülőkre lelt, akiket – bármilyen cukik is – viszonylag ritkán fogadnak örökbe. Ilyen például Kunkori, a cukormókus, Gellért, a rókamanguszta, vagy Bongó, a kiskamasz gorilla.