Karácsonyra: ajándékozz elefántot!

2015-11-24

Tigrist, zsiráfot, koalát is adhatsz! Nem baj, ha nem fér a fa alá, nagylelkű gesztusodat díszes karácsonyi oklevél tanúsítja! Személyesen vagy online is intézheted, ha kitaláltad, hogy milyen állatnak örülnének szeretteid.

 

Azoknak, akik unják már a hagyományos sál-sapka, teáscsésze kombinációkat, jó ötlet egy-egy személyiségéhez illő állat örökbefogadását igazoló karácsonyi csomag.  Lehet vicces asszociáció (a rózsás gödénytől kezdve a rinoceroszig), inspiráló választás (az okos bagolytól kezdve a bátor oroszlánig, vagy egyszerűen csak az über-cukiságfaktor kihasználása: mosolygó orángután-bébi, szunyókáló koala vagy focizó kiselefánt fényképe az örökbefogadás mellékleteként.

Sok más érdekes, állatokkal kapcsolatos ajándékot is kínálunk az állatkerti ajándékboltban (plüssfigurák, könyvek, foglalkoztató játékok, stb.)  A karácsonyi vásárlás hajrájában pedig (december 11-23-ig) az Aréna Plázába, az Árkád Budapest Bevásárló Központba, valamint a Mammutba is kitelepül alapítványunk, megkönnyítve az állatkerti ajándékok vásárlását. De online is intézheted az örökbefogadást, s az ajándékot postán vagy futárszolgálattal házhoz is szállítjuk.

Karácsony idején érdemes lehet abból a szempontból is végiggondolni az ajándékozást, hogy maga az ajándék vásárlása is szolgálhat jótékony célokat. Így például a budapesti állatkert lakóit is támogatja az, aki az Alapítványunk által kínált ötletekből választ. Az állatok örökbefogadása egyúttal a felelős állattartásra is nevel, - az is kialakíthat szorosabb kapcsolatot egy-egy állattal, aki nem tud gondoskodni közvetlenül róla. Az örökbefogadóknak rendszeresen tartunk  „ nevelőszülői” értekezletet,  ahol közvetlenül találkozhatnak állatuk gondozójával, s felvilágosítást kaphatnak kedvencük  mindennapjairól, szokásairól, akár csínytevéseiről is, - merthogy ilyen is előfordul az állatkertben.

Alapítványunk közhasznú szervezetként a Fővárosi Állat- és Növénykert  javára gyűjti az adományokat, hiszen egy ilyen nagy, remekül szervezett, de folytonosan megújuló  intézményre is ráfér a civil segítség. Támogatjuk például a bemutatott állatok környezetének gazdagítását, a legkorszerűbb táplálék-kiegészítők beszerzését és segítjük az állatorvosok munkáját, akik  nem csak az állatkerti állatok (az elefánttól a törpe erszényes egérig) egészségére vigyáznak, hanem azokat az állatokat is gyógyítják, akiket a jószándékú emberek hoznak be. Így „pácienseik” listáján az elütött sünik, meglőtt ragadozómadarak, szárnyaszegett gólyák, fészekből kiesett kismókusok is szerepelnek.