Karácsonyi kedvencek

2016-12-19

Böngésztünk egy kicsit az adatbázisunkban, kik is a legnépszerűbb állatok a karácsonyi örökbefogadási akciónkban? Nagy meglepetések persze nincsenek, hiszen a rangsor elején általában ugyanazok az állatok találhatók, s legfeljebb egymás között cserélgetik a helyezéseket hónapról hónapra. 

 

De azért a Karácsony egy picit más.   Úgy látszik, sokan szeretnének igazán nagy ajándékot adni, ezért Asha, a kis elefánt jelentősen vezet a rangsorban, s a koalák egyike, Vobara is visszakerült az élbolyba. Sőt, a fenséges hímoroszlán,Basil  is előzi Ambrust, a tündéri pandakölyköt, s az igazán aktuálisnak tűnő Bejgli, a kis sörényeshangyász, csak az ötödik legnépszerűbb állatunk. (Igaz, a múlt hónapban még a TOP 10 közelében sem volt!)

De sokan fogadták örökbe a másik koalát (Nur-Nuru-Bint), a játékos orángután-bébiket, és Violát, a kis Vombatot is. Érdekes viszont, hogy Sisi, a novemberi kedvenc most kicsit elmaradt  a legnépszerűbbektől.

Jó néhány állatunk viszont éppen Karácsony kapcsán talált nevelőszülőre. Paulát, a kovarit például egyetlen napon hárman is örökbe fogadták, Lili, a rózsás  pelikán, Marlenka, a kacagójancsi, Rozé, a nemespapagáj sem árválkodik már és a négy idei malacka (Cebu szigeti disznók) közül kettőnek - Satria és  Bimo - is van már nevelőszülője.

De így is vannak még olyan a népes állatseregletben, akik ezideig senkinek sem kellettek: például Jingjing és Dabang, az idén született muntyákszarvas gidák, vagy Monyi, a kaffer szarvasvarjú fióka. Pedig biztosan nekik is örülne valaki…