Indigó, leszel-e új kedvenc?

2018-03-29

Hónapról hónapra közreadjuk a leggyakrabban örökbe fogadott állatok listáját, (hamarosan jön a márciusi is). De bármennyire egyszerűnek tűnik is a magyarázat egy-egy állat népszerűségére, a helyzet azért korántsem egyértelmű.

 

A népszerűség legáltalánosabb fokmérője a cukiság-faktor, ami persze a kölyköknél a legmagasabb. Természetszerűleg őket fogadják leggyakrabban örökbe, ezért állt a népszerűségi lista élén korábban Asha, a kis elefánt, s csak az egyébként „kölyökképű” kispanda (Auróra), vagy az újszülött zsiráfok tudták megszorítani – időnként felváltani – a vezető helyen. Idén meg Arun, a tavalyi elefántborjú a lett a listavezető. Vannak aztán „jelképes” állatok is, mint a fenséges szibériai tigris, vagy a hím oroszlán, az állatok királya, ők is rendre az élbolyba tartoznak a népszerűségi listán.

De vajon miért nem lettek igazi sztárok az elmúlt évben érkezett jegesmedve-ikrek?

És Tisha sem, a tavalyi születésű zebra-csikó?  

És miért szorulnak ki rendre a TOP 10-ből az orángutánok? A kifutójuk előtt mindig sokan gyönyörködnek az orángután-család életében. Különösen a két tündéri, három éves  kölyök, Lone és AnnaHanna játszadozása szórakoztató. De akármilyen cukik, soha nem voltak az örökbefogadók igazi kedvencei. Mint ahogyan Bongó, a kiskamasz gorilla sem dicsekedhetett különösen sok örökbefogadóval,még kiskölyök korában sem. 

Indigó vajon megtöri a trendet? Nagyon sokan szurkoltak egészséges fejlődéséért, amikor az anya, N'yaounda megváltozott viselkedése miatt korlátozni kellett a látogatást a főemlősházban. Tömegesen szavaztak a kisgorilla nevére is az Állatkert névadási felhívására, tehát igazán óriási az érdeklődés iránta. 

De jó lenne, ha az örökbefogadási kedv is hasonló lenne, és így változatosabb listával kedveskedhetnénk mindazoknak, akik az iránt érdeklődnek, melyek is a legnépszerűbb állatok az Állatkertben.

P.S. A fentiektől teljesen függetlenül: külön tisztelet azon érdeklődőknek, akik kimondottan olyan állatokat keresnek, akiknek nincs, vagy csak kevés örökbefogadójuk van.

 

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

Bronz fokozatú támogatóink