Indigó hálásan köszöni...

2019-12-09

A Mikulás-hétvégi gyűjtőakció eredménye majdnem négyezer készülék. A fényképre rá sem fért valamennyi, a raktárunk is dugig van.

 

Körülbelül három mázsányi telefon. Ekkora mennyiség pontos tömegét nem tudjuk lemérni, ez majd az elszállításkor derül ki. Az már most is biztos, hogy a Mikulás-hétvégén fantasztikusan sokan hozták be használaton kívüli mobiltelefonjaikat az Állatkertbe, hogy kedvezményes áron látogassák meg Indigót. Az ő fajtásait, a gorillákat (és a csimpánzokat, bonobókat) segíteti a mobil-telefonok visszagyűjtése. A készülékek újra hasznosításával ugyanis jelentősen csökkenthető a koltán nevű érc bányászata. A koltánból nyerik ki a tantált, az érc lelőhelye pedig éppen egybeesik a veszélyeztetett főemlősök afrikai élőhelyével. A rossz mobilok újrahasznosításával tehát visszaszoríthatjuk az őserdőket pusztító bányászatot.

 Talán nem mindenki gondolta végig, aki leadta a használaton kívüli mobilját a Mikulás-hétvége során az Állatkertben. Sokakat biztosan a kedvezményes belépőjegy csábított, de az üzenet azért őket is elérte: a készülékeket átvevő önkénteseink elmondták, hogy miért is fontos, amit tesznek. Reméljük, egyre többek látják be, hogy minden egyes újra hasznosított tárggyal – legyen az rossz mobiltelefonon, továbbadható cipő vagy télikabát, átszabott csomagolópapír – csökkenteni lehet, legalább egy icipicit a környezeti terhelést.

Alapítványunk fontos feladata, hogy erre mozgósítson. Köszönjük – Indigó és fajtársai nevében is - , hogy ilyen sokan csatlakoztak, sikeressé téve a Mikulás hétvégét az Állatkertben.

A tavasszal meghirdetett mobil-telefon visszagyűjtő akciónk az iskolások számára persze tovább tart: várjuk az osztályok által összegyűjtött mobilokat. S az az osztály, amelyik egy adott hónapban a legtöbb készüléket adja le, egy különleges állatkerti kirándulást kap, ahol a gorilla-gondozók az idegenvezetők. No meg Indigót is „ajándékba kapják”, tiszteletbeli nevelőszülői lehetnek egy éven keresztül, s ezt díszes oklevéllel tanusítjuk.

 

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink