Hétvégi programok a Víz Világnapja alkalmából

2011-03-16

„Vizes” programok, érdekes kísérletek, valamint a vízi élet csodái várják a látogatókat ezen a hétvégén a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Víz Világnapja alkalmából, a Fővárosi Vízművekkel közösen szervezett esemény alkalmából a 14 éven aluli gyermekek szombaton és vasárnap is díjmentesen látogathatják az Állatkertet.

„Víz a városokért, városok a vízért” – ez a mottója a Fővárosi Vízművek és a Fővárosi Állat- és Növénykert közös hétvégi rendezvényének, amely Víz Világnapjához kapcsolódik. A kétnapos, március 19-én és 20-án megrendezésre kerülő eseménynek természetesen a városligeti intézmény ad otthont.

Az érdeklődőket víz-íz teszt, infobusz, vízlabor és számos más érdekesség várja. A Csodák Palotája Öveges termének „vizes” kísérleteit is bemutatják majd az állatkerti helyszínen. A Duna Múzeum interaktív modellekkel (hajómalom, vízemelő, római vízvezeték) szemlélteti a víz hasznosításának lehetőségeit, az állatkerti munkatársak pedig vezetett séták keretében ismertetik meg a vízi élet csodáit a nagyközönséggel. A fentiek mellett vasárnap az ÖKO-Pannon további programokkal, környezettudatos játékokkal várja a látogatókat.

Vasárnap, 12 óra 30 perckor köszöntik fel Juborékot, az Állatkert egyik fiatal tevéjét. Ez az állat két évvel ezelőtt éppen a Víz Világnapján született, így a Fővárosi Vízművek örökbe is fogadta a kétpúpú állatot.
Annak érdekében, hogy a kétnapos rendezvényen minél többen részt vehessenek, szombaton és vasárnap a 14 éven aluli gyermekek díjmentesen léphetnek be az Állatkertbe.

Megosztom