Hajrá bocsok!

2017-02-01

Hány mackó él az Állatkertben? Igazából csak kettő: Romulus és Tibor, a kamcsatkai barnamedvék. De egy kis játékos jóakarattal rajtuk kívül is találkozhatunk medvékkel, legalábbis olyanokkal, akik nevükben jelzik medve-voltukat.

 

Itt van például a vörös macskamedve család: a kispandák. Auróra, Ambrus és Albert az örökbefogadó nagy kedvencei, rendre ott szerepelnek a legnépszerűbb állatok listáján, a TOP10-ben.

Vagy az állatbemutatók egyik sztárja: Bandita, a mosómedve. És ne feledkezzünk meg a játszi ormányos medvékről sem, akiknek egyik legfiatalabb képviselőjét, Rudit napi sétája közben is gyakorta megcsodálhatják a látogatók. (De egy makacs félreértést is el kell oszlatnunk: a koala – bármilyen helyes kis bumfordi is – még csak távoli rokonságban sincs a mackókkal.)

Szóval négy faj tucatnyi egyede várja az állatkerti Makcófesztivál ra érkezőket, no meg a számtalan program, amivel készülnek a szervezők. Ez alkalomból Alapítványunk is kedvezni kíván a medve-barátoknak. Aki a Mackófesztivál ideje alatt – azaz február 2-5 között – fogadja örökbe medvéink valamelyikét, kap egy plusz meghívót a májusi nevelőszülői értekezletre!

Hajrá bocsok, hajrá mackókedvelők!