Gyógyító lézer az Állatkertben

2018-03-10

Az „embergyógyászatban” már 2012 óta  bizonyított a Safe Laser, most már az állatkerti állatorvosok is használják. Itt, a Fővárosi Állat- és Növénykertben először sérült denevéreket  kezeltek a Safe Laser cégcsoport orvostechnikai eszköz adományával.

 

A lézergyógyászattal foglalkozó Safe Laser cégcsoport saját fejlesztésű készülékeit adományozta Alapítványunknak, ezzel is támogatva a Fővárosi Állat- és Növénykert állatorvosainak munkáját. Rózsa Tamás ügyvezető és Dr. Kapiller Zoltán István lézergyógyász állatorvos a Safe Laser cégcsoport képviseletében adta át az értékes orvostechnikai eszközöket, minthogy fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást és örömmel segítik az Állatkertben zajló állategészségügyi munkát, amelynek keretében nemcsak a kert saját állatainak egészségvédelmével és gyógyászatával foglalkoznak, hanem nagyszámú mentett állatról is gondoskodnak.

 

A cégcsoport adományával egyúttal örökbe fogadta Dezsőt, a galléros páviánt, s ezzel alapítványunk kiemelt, ezüst fokozatú támogatójává vált. A támogatással egyúttal példát is kívánnak mutatni, s másokat is arra biztatnak, hogy lehetőségükhöz mérten támogassák az Állatkert Alapítványát, ezzel is hozzájárulva az intézmény fontos közhasznú, természetvédelmi jelentőségű és a környezettudatos szemlélet formálásában is meghatározó munkáját.

A Fővárosi Állat- és Növénykert állatorvosi csapata 850 állatfaj 8500 egyedének egészségéért felelős, de ők gondoskodnak arról az évi 1500-2000 mentett állatról is, amelyek Magyarországon őshonos, természetvédelmi oltalom alatt álló fajok emberi segítségre szoruló egyedeiként, az Állatkert mentő tevékenységének keretében kerülnek az állatorvosi rendelőbe.

 

 

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

Bronz fokozatú támogatóink