Gyógyító lézer az Állatkertben

2018-03-10

Az „embergyógyászatban” már évtizedek óta bizonyított, most már az állatorvosok is használják. Itt, a Fővárosi Állat- és Növénykertben először sérült denevéreket  kezeltek a Safe Laser cégcsoport adományával.

 

A lézergyógyászattal foglalkozó Safe Laser cégcsoport egyik saját fejlesztésű készülékét adományozta Alapítványunknak, ezzel is támogatva a Fővárosi Állat- és Növénykert állatorvosainak munkáját. Dr. Kapiller Zoltán lézergyógyász állatorvos a Safe Laser cégcsoport képviseletében adta át az értékes berendezést, minthogy fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást és örömmel segítik az Állatkertben zajló állategészségügyi munkát, amelynek keretében nemcsak a kert saját állatainak egészségvédelmével és gyógyászatával foglalkoznak, hanem nagyszámú mentett állatról is gondoskodnak.

 

A cégcsoport egyúttal örökbe fogadta Dezsőt, a galléros páviánt, akinek kiemelt, ezüst fokozatú támogatójává vált adományával. A támogatással egyúttal példát is kívánnak mutatni, másokat is arra bíztatva, hogy lehetőségükhöz mérten támogassák az Állatkert alapítványát, ezzel is hozzájárulva az intézmény fontos közhasznú, természetvédelmi jelentőségű és a környezettudatos szemlélet formálásában is meghatározó munkáját.

A Fővárosi Állat- és Növénykert állatorvosi csapata 850 állatfaj 8500 egyedének egészségéért felelős, de ők gondoskodnak arról az évi 1500-2000 mentett állatról is, amelyek Magyarországon őshonos, természetvédelmi oltalom alatt álló fajok emberi segítségre szoruló egyedeiként, az Állatkert mentő tevékenységének keretében kerülnek az állatorvosi rendelőbe.