Gyerünk, gyerekek!

2017-04-18

Csapatépítő tréningen látta vendégül Alapítványunk a magyar jégkorong válogatott tagjait. A kijevi divízió 1/A világbajnokságra készülő hokisok vezetői azért választották ezt a programot, mert a Magyar Jégkorong Szövetség kiemelt támogatója Belijnek, az egyik jegesmedvének.

 

Edzés után, némileg elfáradva érkezett a hokiválogatott hétfőn este az Állatkertbe. A csapat tagjai a húsvéti ünnepeket sem töltötték pihenővel, hanem a Tüskecsarnok jegén gyakoroltak, sőt túlóráztak is. És még az Állatkertben sem maradtak hoki-élmény nélkül, hiszen a Varázshegy Óriások csarnokában megnézhették premier előtt a 2016-os A csoportos világbajnokságra való felkészülésükről és oroszországi szereplésükről készült, Gyerünk, gyerekek! című dokumentumfilmet.

Feltöltődni jöttek hozzánk a hokisok egy kis esti állatkerti sétára, - a legnagyobb sikert a Szavanna ház meglátogatása jelentette, különösen a zsiráfok, - akikkel szemmagasságból, az emeleti galériáról ismerkedhettek meg a játékosok.

No meg Asha, az éppen alvó kiselefánt (egyik hokis sem látott még földön elnyúlva horkoló elefánt-borjút), és anyukája, Angel, aki éppen óriási elefángombócokat potyogtatott. Mintha szerencsét kívánna a hokisoknak a néhány nap múlva kezdődő kijevi világbajnokságra. Nem egy kalappal,  hanem minimum egy talicskával…