Gyereknapi játékok

2016-05-28

Játékokat vettünk gyermeknapra az állatoknak, hadd örüljenek ők is és látogatóink is, hogy tevékeny, mozgékony, érdeklődő lakókat leshetnek meg a kifutókban. 

 

Bármennyire is jól élnek az állatok az állatkertben, egy dolog mindenképpen fenyegetheti őket: az unalom. A korszerű állattartás feltételei közé ugyanis nem csak a kényelmes kifutó, tápláló, egészséges étrend, gondos állatorvosi ellátás tartozik, hanem az is, hogy változatos környezeti ingerek is biztosíthassák az állatok jóllétét. Olyanok, amelyek megmozgatják testüket és szellemüket, izgalmassá tehetik mindennapjaikat a kifutókban. Különösen fontos ez az olyan értelmes állatok esetében, mint például az emberszabású majmok, vagy az elefántok, de még a lomha vízilovak fantáziáját is megmozgatják a medencéjükbe kerülő óriási gömbök.

Ezt szolgálják a különböző etetőszerkezetek, labdák, játékok, melyeket Gyermek nap alkalmából adtunk oda az állatkert lakóinak. Ezek a játékok persze különleges anyagokból készültek, nem mindennapi terhelést kell kibírnia például annak a labdának, amellyel Asha focizik, vagy amelyből az óriásvidrák próbálják meg kiharapdálni a belé tömködött halakat. De a kea-csőröknek ellánálló fadobozka, vagy az erőszakos majomkezek matatását is kibíró, dióval tömött kókusz-füzés összeállítása sem egyszerű feladat. Az ilyen állati játékok meglehetősen drágák, - tudhatja minden kutyatulajdonos, aki már vett hasonló ajándékot kedvenceinek.

Játszani is engedd! – írtuk néhány hete, amikor beszámoltunk a MagNet Bank KAP programja által nyújtott lehetőségről, amiben Alapítványunk is a támogatottak közé került. Állataink egészségmegőrző játékainkra gyüjtünk a KAP programban, amiben  a Bank a nyeresége tíz százalékát osztja el az ügyfelei rendelkezése alapján 77 civil szervezet között.  Szerencsére a támogatók mellénk álltak, a megpályázott összegnek jó része összegyűlt már… Nem hiába voltunk tehát optimisták, megelőlegezve állatainknak a gyermeknapi játékokat. Remélhetőleg a hátralévő két hétben a hiányzó rész is összejön!

Bízunk benne, hogy folytathatjuk a játékvásárlást, és az állatkert egyre több lakóját örvendeztethetjük meg aktivitásra ösztönző játékokkal, aminek látogatóink is örülnek.