Gábor és a fókák

2018-09-27

Soren, a borjúfóka Rakonczay Gábor extrém-sportoló „nevelt gyermeke” lett. Gábor sikeres grönlandi expedíciójáról visszatérve fogadta örökbe Sorent, - a borjúfókák természetes élőhelye ugyanis kiterjed a „Zöld ország” körüli vizekre.

 

Rakonczay Gábor – az ismert extrém sportoló -, aki átevezte az óceánt, majd vitorlással is többször „átszelte a végtelent”, újabb nagy kihívásra készül. Alig egy hete tért vissza grönlandi, 650 km-es expedíciójáról, máris egy következő, hosszabb, hidegebb és veszélyesebb vállalkozásba kezd: 50 nap alatt meghódítja a Déli-sarkot, méghozzá gyalogosan. A 980 km hosszú útra novemberben egyedül indul el Gábor, a „csapat” attól kezdve már csak háttérsegítséget nyújthat.

A nagy erőpróbát - egy kis szurkolással - Soren, a grönlandi expedíció emlékére örökbefogadott borjúfóka is segítheti. Az Antarktisz-körüli vizekben ugyan a borjúfókák már nem honosak, de a sikeres grönlandi felkészítő expedíció emlékére – kabala állatként – legalább lélekben elkíséri Gábort a veszélyes úton.

Nagyon drukkolunk Gábornak az újabb expedícióhoz, és várjuk vissza Állatkertünkben, hogy beszámoljon fogadott „gyermekének”, Sorennek a sikeres útról. Persze, nem csak mi és Soren, hanem nagyon sokan követik majd Gábor Antarktiszt átszelő túráját, - legalábbis a bejelentést igen nagy sajtóérdeklődés kísérte!