Félúton az élményterápiás program

2016-03-02

Kartács, a papagáj, Pipike, a selyemtyúk, Bendegúz, a görény, és Süni  remekül szerepelnek a Zoolimpián. No, nem mint versenyzők, hanem mint az élményterápiás programban részt vevő fogyatékos gyermekek segítői.

 

Hanggal, tapintással, illatanyagokkal kalauzolják kis vendégeinket az Állatkertben, megmutatva, hogy milyen sokszínű a világ és milyen sokféleképpen lehet kihasználni adottságainkat. Az első hat alkalom már bebizonyította: óriási élmény a gyerekeknek, és nem utolsósorban az élményterápiás programban résztvevő  zoopedagógusoknak, demonstrátoroknak, szakmai referenseknek egyaránt a különleges állatkerti séta.

Éppen a felénél tartunk a programnak: még hat csoportot, összesen hatvan gyereket várunk az elkövetkező hetekben, akik az Új Európa Alapítvány MOL Gyermekgyógyító programjának segítségével részesülhetnek a fogyatékos gyermekek számára egyénileg kidolgozott élményterápiás programban.

A Zoolimpián mindenki nyer. Sőt, aranyérmet is kap, mint az igazi olimpikonok. (Köszönet érte a Riói Olimpiai Csapat hivatalos utaztatójának, a Tensi Tours-nak.)

Mozgássérült, vak- és gyengén látó, valamint értelmi fogyatékos kis vendégeinknek igazi nagy utazás az állatkerti Zoolimpia, hiszen saját képességeiket is túlszárnyalva versenyt ugrálnak a kengurukkal, függeszkednek lajhármódra,  vagy – mint egy sakkolimpián – előre gondolkodva nyitnak az újabb és újabb ismeretek és megoldások felé.