Év végi számvetés

2015-12-30

Eltelt egy év, és micsoda év volt! Sok-sok sikeres akcióval zárja Alapítványunk ezt az esztendőt, bízva abban, hogy a 2016-os sem lesz rosszabb. (És persze, mindent megteszünk azért, hogy még  jobb legyen!)

 

Mielőtt eredményekben gazdag, boldog új évet kívánnánk támogatóinknak, íme,  egy rövid kivonat – kímélve olvasóink tűrőképességét – ez évi tevékenységeinkről.

Alapítványunk – fő feladatának megfelelően – most is segítette a Fővárosi Állatkertet, minden lehető területen.
Támogatóink révén segítettünk például az állatok megfelelő takarmányozásában: a koaláknak egy egész ki eukaliptusz ültetvényt szereztünk a bemutatójuk köré és az orángutánoknak, gorilláknak sok finom táplálék kiegészítő csemegét.

Az állatorvosok munkájának megkönnyítése érdekében hirdettük meg idén az szja 1%-os kampányunkat az Állatkerttel és a Madármentő Alapítvánnyal közösen.  A mobil digitális röntgengép beszerzésére   5,253 millió forintot gyűjtöttünk így össze, de saját forrásból kiegészítve összesen 8 millió forintot utaltunk át az Állatkertnek erre a célra.  (Jelenleg már tárgyalnak is az állatorvosok a korszerű berendezés megvételéről!)

Az ismeretterjesztő tevékenység támogatására szerveztünk idén 14 esti sétát, amelyen szakvezetők segítségével mutattuk be az állatkert zárás utáni életét.

Volt egy új kezdeményezésünk is: az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közösen KRESZ Szafarit szerveztünk 240, általános iskolás gyermek számára, és hozzájárultunk az Állatkert környéki gyalogátkelők megújításához is. Számos, nagy sikerű állatkerti rendezvényen is részt vettünk, a Mackófesztiváltól kezdve Goló születésnapi köszöntéséig, beleértve az Állatkertek éjszakáját és több hasonló programot, vagy az esti koncertek kiszolgálását. A Holtnemvolt parki rendezvényekből is kivettük a részünket, sőt az Ajándékzoonát is Alapítványunk üzemeltette.

Az állatkerti állatok örökbe adásával – talán legnépszerűbb tevékenységünkkel – most is sokaknak szereztünk örömet. 

A tiszteletbeli nevelőszülők számára rendezett májusi és októberi szülői értekezleteken több ezren vettek részt, a sok érdekes program mellett megismerkedhettek választott állatuk gondozójával is. Támogatóinkhoz – az örökbefogadókhoz – olyan neves személyiségek is csatlakoztak, mint például Mága Zoltán művész úr (aki jótékonysági koncerttel is támogatja Alapítványunkat 2016-ban), Várkonyi Andrea, Bochkor Gábor és Görög Zita. De szerveztünk emellett céges támogatóinknak különféle rendezvényeket,  családi napokat,  egyéni kérésre állatkerti születésnapokat, és számos kitelepülésen – például a Hungaroringen – is öregbítettük állatkertünk és alapítványunk jó hírét.

Sikeres pályázatokat is benyújtottunk :  Az Új Európa Alapítvány pályázatán egymillió forintos támogatást nyertünk  fogyatékos gyermekek élményterápiájára. Ennek keretében kiscsoportos foglalkozásokat szervezünk számukra zoopedagógusok és szakmai segítők közreműködésével. A Magnet Bank KAP programjában pedig félmilliós lehetőséget nyertünk, hogy összegyűjtsük az állatok kifutójának környezetgazdagításához szükséges különleges etetőlabdák árát.

A pályázatok nyújtotta lehetőségeket majd csak 2016-ban tudjuk valóra váltani. Reméljük, újabb esélyeket is kapunk majd, hogy még eredményesebbé tehessük a jövő esztendőt, s mához egy évre boldogan számolhassunk be róluk!

Minden támogatónknak is ezt kívánjuk: eredményekben gazdag, boldog új esztendőt!