Esti titkok, testközelből

2015-03-02

Az éjszakai állatkertben láttuk vendégül a sajtó képviselőit, egyedülálló élményt kínálva segítségükkel a különlegességekre vágyóknak. A Magyar Turizmus Zrt-vel közösen szervezett esti séta most is nagy sikert aratott.

 

 

Élménytúra, felső fokon: értelem és érzelem, okosságok és cukiságok, kulisszatitkok és meghökkentő mesék, - ilyen és hasonló asszociációkat váltott ki vendégeinkben az állatkert zárás utáni életének bemutatása. Micsoda pillanatok: megvakargatni egy orrszarvú fültövét, - miközben kész családregényt mesél a gondozója a mesterséges termékenyítés pillanataitól kezdve a majd 20 liter tejet cumisüvegből kiszivornyázó állatka gyarapodásán át Nati (az orrszarvú lány) felnőttkori kapcsolataival bezárólag? Vagy egyenlő magasságból szemezni a zsiráfokkal, megcsodálva fantasztikusan dús pilláikat?

Vendégeink saját kezűleg gyúrhatták a majompogácsát, sőt, meg is kóstolhatták a már kisütött, müzliszerű csemegét. (Volt, akinek ízlett is…)

De még ennél is meglepőbb volt számukra: a hat, nyolc, sőt több lábú élőlények is szeretnivalók! A rovartenyészetbe először bemenni nem akarnak az emberek, Papp Tamás lenyűgöző bemutatója után pedig kijönni nem. Megsimogatni egy levéllábú botsáskát, esetleg egy bütykös csótányt? Igazi örömforrás, érdemes kipróbálni!

Alapítványunk ismeretterjesztő tevékenységében is támogatja a Fővárosi Állat- és Növénykertet, ennek egyik legnépszerűbb formája az Esti séták szervezése. Több útvonalon, más-más programokkal hirdetjük meg tavasztól őszig. Az első nyilvános esti séta március 26-án, csütörtökön lesz.