Élj boldogan, Irungu!

A zsiráfok világnapja alkalmából idézzük fel Irungueddigi élettörténetét történetét, ami – szerencsére – igen szerencsés mederben folydogál.

tovább...

 

Már az állatházak is látogathatók

A megszokott rendben látogatható már az Állatkert, a mai nappal kinyitnak az állatházak belső terei. is. Az Ajándékbotban és a személyes örökbe fogadásnál még kötelező a maszk használata.

tovább...

 

A tevének nem gond, a zsiráfnak igen

A sivatag hajójának – a tevének – nem gond. De mi lesz a többiekkel? A Dekkán fennsíkon élő vadkutyákkal? Az időszakos sekély vizekben táplálkozó batlákkal? Vagy akár a zsiráfokkal, akiknek természetes élőhelyén, a szavannákon az egyik legnagyobb gond az elsivatagosodás veszélye?

tovább...

 

Jó hírek az oroszlánokról

Állatkertünkben különleges oroszlánok élnek. Az ázsiai oroszlánok alfajához tartozó egyedek. Bazil, Kaskai és Shakira rokonai az ókorban a Balkán félszigeten is közismertek voltak, az utolsó évezredben viszont már India kis területére szorultak vissza.

tovább...

 

Bye-bye Belij!

Az ideiglenesen hazánkban állomásozó, két moszkvai jegesmedve-suhancok egyike egy belgiumi állatkertbe költözött. Szép további éveket, Belij! Biztosan ott is jól érzed majd magad, lesz labdád, amivel játszhatsz, de már nem a tesód, hanem egy fess jegesmedve-menyecske oldalán!

tovább...

 

Engem fogadj örökbe!