Esti séta, oroszlánok között

2016-07-15

Persze, túlozunk egy kicsit: Oroszlán Szonjával sétáltunk az állatkertben. Basil és Kankai, a két ázsiai oroszlán a kifutójuk másik oldalán, az üvegfal mögül figyelte az eseményeket, például azt, amikor Szonja átvette a fenséges hímoroszlán örökbefogadását tanúsító oklevelet. 

 

Nem a névazonosság az egyetlen ok, amiért ezt a gyönyörű nagyvadat fogadja örökbe és így támogassa az Állatkerti Alapítványt.  Azért tartja különösen fontosnak ezt a fajt, mert a kritikusan veszélyeztetett ázsiai oroszlánok populációja mára alig néhány ezer egyedet számlál, és természetes életterük egyetlen néhány száz kilométerre korlátozódik Ázsiában.  Szonjának egyébként már három éve is volt már egy örökbefogadott oroszlánkölyke, de Surina azóta már felnőtt és egy francia állatkertbe költözött. A fényképét azóta is a tárcájában horda, most mellé kerül Basil, a hét éves  hímoroszlán fényképe is.

Az örökbefogadás az Alapítvány a Budapesti Állatkertért szervezet Esti séták nevű programja keretein belül zajlott. Ez a kéthetente megrendezett esemény igazán különleges: a vendégeket a rendes nyitvatartási időben nem látogatható helyszínekre is elkalauzolják a túravezetők.