Egy perc, egy százalék

2016-02-10

Önnek egyetlen perc, Alapítványunknak óriási segítség – Lone-val, az orangutánkölyökkel együtt bíztatunk minden jó szándékú embert, hogy ne hagyja veszni személyi jövedelemadója egy százalékát, hanem fordítsa jótékony célra! A tavalyi évben éppen az 1%-os forrásból sikerült összegyűjteni az új digitális mobil röntgengépre valót, az állatkerti állatok egészségének szolgálatára.

 

 

Az adóbevallások határideje közeledik: az egyéni vállalkozók például február 25-ig adhatják le adóbevallásukat, nekik hamarosan dönteniük kell arról, hogy melyik civil szervezet munkáját támogatják személyi jövedelemadójukból (a magánszemélyként adózók ráérnek  május 20-ig.) Az adózónak nem jelent plusz terhet az egy százalék felajánlása, csupán rendelkeznie kell annak felhasználásáról az adóbevallás benyújtásakor, - és ez valóban nem több egy percnél.

A tavalyi évben 5 253 000  forint érkezett Alapítványunkhoz az 1%-okból, amit saját forrásból  megtoldva összesen 8 millió forintot utaltunk át az állatkertnek a digitális röntgengépre, kiegészítendő az állatkerti ráfordításokat. (Minthogy nagyértékű berendezésről van szó, jelenleg közbeszerzési eljárás alatt van a beszerzés.)

De remélhetőleg hamarosan nem a párducot kell majd a kezelőbe vinni egy vizsgálathoz (mint képünkön), hanem a mobil röntgennel könnyebben vizsgálhatják az állatot az állatorvosok.

Idén is lesz helye a pénznek, így már előre szólunk: támogassa az Alapítvány a Budapesti Állatkertért közhasznú szervezetet személyi jövedelemadója egy százalékával!

Adószámunk: 18008481-2-42

A rendelkező nyilatkozat innen letölthető