BUÉK 2019!

2019-01-01

Ugye, boldogan indultok az új esztendőnek? Örültök a karácsonyi ajándéknak, ti, akik immár okleveles nevelő szülői vagytok Laylának, az orrszarvúnak, Mukinak, a vörös rókának, vagy Corának, az óriásvidrának?

 

Vagy az igazi karácsonyi kedvenceknek, akiket legtöbben adtak ajándékba: Arunnak, a kis elefántnak, Sheshenek a zsiráfnak vagy Basilnak, az oroszlánnak? Mert ők hárman voltak a decemberi sztárok Auróra, a kispanda, Belij, a jegesmedve, Bia, az alpaka, Niva, a tigris, Indigó a gorilla bébi, Akhum, a párduc és Pulcsi, a pingvin előtt. A TOP 10-be került legnépszerűbb állatok mellett tucatszámra lett nevelőszülője a korábban említetteknek, sőt, akadt örökbe fogadója azoknak az állatoknak is, akiket csak elvétve választanak máskor. Például Fakinak (fakókeselyű) és Panninak (nílusi krokodil), akik Állatkertünk legidősebb állatai közé tartoznak, Ödimatinak, a barnasávos bambuszcápának és Lestatnak, a Lyle-repülőkutyának is. A napokban nevet kapott legfiatalabb éji majom-csemete, Durukuli is felkerült az örökbefogadott állatok listájára.

Akik örökbefogadást ajándékoztak karácsonyra, azok élményt is adtak, kétszeresen is. A megajándékozottnak a jövő évi nevelőszülői értekezleteken való részvétel lehetőségét, az állatainknak pedig azt a támogatást, amit Alapítványunk a javukra, életkörülményeik jobbítására fordít. Az adományokból – az örökbe fogadásokból befolyt összegekből – látja el Alapítványunk közhasznú feladatait: plusz élményeket nyújtunk az Állatkert lakóinak és látogatóinak. Így vásárolunk például évente különböző foglalkoztató eszközöket az állatoknak, hogy játékos aktivitásuk kiváltásával szolgáljuk egészségüket és persze a látogatók szórakozását is. Az örökbefogadók adományaiból jut plusz adag a különleges táplálékkiegészítőkből, segítünk a legkorszerűbb orvosi segédeszközök beszerzésében és egyes kifutók korszerűsítésében is.

Alapítványunk  az állatkert látogatóinak minőségi kiszolgálásából is kiveszi részét. Az információs szolgálatunk ismerteti például a különböző programokat, itt adunk felvilágosítást az érdeklődő kérdésekre, de segítünk megkeresni az elkeveredett gyermekeket és megőrizni az elveszett tárgyakat is. Részt veszünk az ismeretterjesztő munkában, a sérült gyermekek számára speciális foglalkozásokat tartunk, - sőt, azok módszertani kidolgozását is elvégezzük esetenként: így készült el tavaly az autista gyermekek számára szolgáló akadálymentesítés is az Állatkertben.

Akik örökbefogadást ajándékoztak karácsonyra, élményt is adtak, közvetlenül szeretteiknek, szélesebb körben pedig minden állatnak és látogatónak.  Gyertek idén is az Állatkertbe, győződjetek meg minél gyakrabban arról, hogyan is hasznosul az adományotok.

Legyen az állatkerti élmény a boldog új esztendő rendszeres programja!