Bálint nap: amikor a verebek párt választanak

2020-02-09

Kit szeretnél párodnak? Aki a verébre hasonlít, vagy a pávára? Fontold meg: nem csak a külcsín, a belbecs is számít! Érdemes végiggondolni február 14-e, Valentin nap előtt, amit nevezzünk bátran Bálint-napnak és amire különleges ajándékot kínálunk.

 

A magyar néphagyomány szerint nem csak a vándorló vadgalambok térnek haza február 14-én, hanem a verebek is akkor választanak párt. Mégpedig a tudományos kutatások szerint 90 %-uk egy életre választ és a hímek is kiveszik a részüket a fiókák felneveléséből. Mindez nem mondható el a cifra, ámde csapodár pávakakasról…

Bár a Valentin nap az angolszáz országokból elterjedve vált a szerelmesek ünnepévé (Szent Valentin püspök emlékezetére, aki a jegyesek és a fiatal házasok védőszentje volt), nálunk is egyre növekszik kultusza. A szerelmesek ilyentájt megajándékozzák egymást: ki virággal, más csokoládéval, esetleg egy kellemes programmal.

Ha meglepnéd szerettedet, válassz számára egy különleges ajándékot! Adj neki egy igazi, fenséges tigrist, vagy egy flegma, a világra fentről lenéző zsiráfot, esetleg egy játékos jegesmedvét, cuki kispandát! Hogyan? Fogadd örökbe itt, az Állatkertben, legyetek közösen tiszteletbeli nevelőszülei.

Bálint napi akciónkban – február 10-16. között - különleges élményt is kínálunk, hiszen a prémium csomagban két darab állatlátogatói szelvényt adunk, hogy közösen meg is látogathassátok! Az örökbefogadás lehet párodnak meglepetés. Előre is elkészíttetheted, akár online www.allatkertialapitvany.hu/orokbefogadas/, akár személyesen, az Állatkert főkapuja melletti, az utcáról is megközelíthető alapítványi irodánkban. De kiválaszthatjátok közösen is „fogadott gyermeketeket” és ha mindezt a Bálint-napi hétvégén – péntektől vasárnapig – teszitek, akkor még egy kedvezménnyel kedveskedik az Állatkert: párosan érkezve, egymást a bejáratnál megölelve egy jegy áráért látogathatjátok meg az Állatkertet.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink