Asha legújabb nevelőszülei a tűzoltók

2017-03-08

Hagyományos kabalaállata a tűzoltóknak az elefánt, már csak azért is, mert hosszú ormánya mind mind alakjában, mind használatában hasonlítható a tűzoltó fecskendőhöz. Persze azért is, mert okos, erős és olyan aranyos.

Tűzoltási gyakorlatot tartottak a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai, hogy bármilyen veszélyhelyzetben a lehető leghatékonyabban közbe tudjanak avatkozni és megvédhessék az állatkert lakóit. A feltételezés szerint a létesítmény területén található Elefántházban a látogatók szabálytalan, tiltott dohányzása következtében meggyulladtak az állatok etetésére szánt szénabálák, - a tűz oltására a XIV. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott állományát riasztották, akik gyorsan közbeléptek és sikeresen megakadályozták a katasztrófát.

A sikeres tűzoltási gyakorlatot egy kedves esemény zárta: a tűzoltók örökbe fogadták Ashát, a négy éves elefántborjút. Az örökbe fogadást tanusító oklevelet Montskó Éva, az Állatkerti Alapítvány kuratóriumának elnöke adta át Salamon Lajos tűzoló alezredesnek. Asha tiszteletbeli nevelőszülei ajándékot is hoztak: banánt, almát, répát és céklát, amit kis elefánt és mamája, Angel nagy örömmel fogyasztott el.