Asha ismét az élen, Belij már dobogós a májusi TOP10-en

2017-06-01

Nem csak a szerencse, az örökbefogadók szimpátia listája is forgandó. Bár az elmúlt hónapokban megingott a kis elefánt népszerűsége, májusban mégis őt fogadták legtöbben örökbe. Az elmúlt hónapban az egyik jegesmedve, Belij is felkapaszkodott a képzeletbeli dobogóra a legnépszerűbb állatok listáján.

 

Az állatkerti állatok népszerűségét legjobban két dologgal lehet jellemezni: mennyien állnak rendszeresen a kifutójuk előtt, illetve mennyien fogadják örökbe őket. A két szempont csak részben fedi egymást: például az orángutánok kifutója előtt mindig tömeg van, mégis viszonylag kevés az örökbe fogadójuk. Még a tündéri csöppségek, Lone és Annahanna sem férnek be a TOP10-be, megkérdőjelezve azon igazságot is, hogy a kölykök cukiság-faktora mindenekfelett!

Asha viszont minden szempontból az élen jár: állandóan sokan lesik minden mozdulatát a már-már kamaszkorba lépő kiselefántnak és rendre ott van a legtöbbször örökbefogadott állatok listájának élmezőnyében. Sőt, májusban ismét ő volt a sztár! Niva, az ezüstérmes szibériai tigrishölgy most alaposan megelőzte párját (aki leszakadt az élbolytól). Belij, a bohókás jegesmedve kölyök is felkapaszkodott a dobogóra, megosztva helyét Aurórával, a kispanda-mamával és Jacquissel, az oroszlánfókával, aki talán még soha nem ért el ilyen előkelő helyezést a népszerűségi versenyben.

Meglepetés, hogy az idén született zsiráfborjak csak a TOP10 második felébe fértek be, - igaz, hármuk között megoszlanak az örökbefogadók. Az viszont egyértelmű, hogy a csapatversenyt ismét a zsiráfok (összesen 9 egyed örökbefogadóit összeszámolva) nyerték, meglehetősen nagy fölénnyel. A három kispanda lett a csapatverseny második helyezettje, míg az elefántok szintén három fős csapata a népszerűségi verseny dobogójának harmadik fokát érdemelte ki.