Arun

2017-11-17

Épp csak eldőlt, hogy mi lesz a neve, már rögtön örökbefogadója is lett. Amint megjelent az interneten a névadóról szóló beszámoló, on-line örökbefogadással perceken belül megérkezett az első örökbefogadó. Arun, a november 8-án született kiselefánt minden bizonnyal a legnagyobb sztár lesz az állatok között.

 

Erős, életrevaló bikaborja született Angelnek november 8-án hajnalban, ezért is látható már néhány napos korában (igaz, még csak korlátozott idószakokban) a kifutón sétálni vagy a Szavannaház belső terében bóklászni anyja és nővére, Asha társaságában.

Alapítványunk is izgatottan várta a kis jövevény érkezését, hiszen az idei szja 1%-ból gyűjtött 5,7 millió forintot plusz 1,3 millió forinttal kiegészítve éppen az ő javára, pontosabban az elefánt kifutó korszerűsítésére, a fűtőrendszer kiegészítésére, a vastag homok-aljzat kiképzésére ajánlottuk fel az Állatkertnek. Az előkészítő munkák remekül sikerültek, így Arun jó körülmények között születhetett meg.

Nővérkéje, Asha pici korában hosszú ideig magasan vezette a legnépszerűbb állatkerti állatok listáját, és még most, "nagylányként" is rendere dobogós helyen áll a leggyakrabban örökbefogadott állatok között. "Übercuki" kisöccse - Arun - minden bizonnyal hamarosan a  nyomába ér, meghódítva a leendő örökbefogadók szívét.