Arun is köszöni az 1%-okat

2018-04-24

Arun, a tavaly született kis elefánt ezúton is köszöni a támogatást. Az szja 1%-kokból összegyűjtött pénz (majd hatmillió forint) segített abban, hogy igazán kényelmes körülmények közé érkezhessen a Budapesti Állatkertbe.

 

A Szavannaház fűtésének korszerűsítését segítettük az Állatkerti Alapítvány által összegyűjtött 1%-ból származó összeggel, hiszen tudni lehetett, hogy a késő ősszel érkező kis elefánt miatt szükség lesz a hatékonyabb fűtőrendszerre. Emellett új homok került a kifutóba, többféle érdekes és hasznos etetőszerkezet Angel, a mama és Asha, a nővérkéje igényeinek kielégítésére.

Az szja 1%-ának felajánlása – amiből Alapítványunk számos értékes programot tud finanszírozni - olyan jótétemény, amely a felajánlónak nem kerül semmibe. Legfeljebb néhány percnyi elfoglaltság, hogy garantáltan olyan helyre küldhesse támogatását, ahol nyomon is követheti annak felhasználását. (Ha nem rendelkezik az 1%-ról, akkor az bizony elvész, pontosabban az államháztartás nagy közös büdzséjébe kerül.)

Kérjük, töltse ki a rendelkező szelvényt, a benyújtás módjáról részletes felvilágosítást ad a NAV honlapja (https://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/hogyan_rendelkezhet).  

Önnek egy perces elfoglaltság, számunkra óriási – és bizony az elektronikus adóbevallás bevezetése miatt – egyre nehezebben elérhető segítség. Az e-szja lényegesen egyszerűsíti ugyan az adózók dolgát, a támogatható civil szervezetek számára viszont óriási kiesést jelentett: országos szinten egymilliárd forinttal csökkent tavaly a felajánlott 1% összege. Alapítványunk mintegy 1,3 millió forinttal kapott kevesebbet a 2016-os összegnél (azaz 5,7 millió forintot), nagyjából követve az országos tendenciát.

Átlátható gazdálkodású, etikus adománygyűjtő szervezetként Alapítványunk minden forintnyi támogatással el tud számolni. Rendelkezzen személyi jövedelemadója 1%-ról, így dönthet arról, hogy hova kerüljön, mire fordítódjon a támogatása.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

Bronz fokozatú támogatóink