Arun a nagy kedvenc

2020-05-14

Listába szedtük azokat az állatokat, amelyeknek a legtöbb nevelőszülőjük van. A legnagyobb kedvenc változatlanul Arun, akit Auróra és Niva követ. Velük – és a népszerűségi lista élén lévő kedvencekkel – találkozhatnak az örökbe fogadók vasárnap, a virtuális szülői értekezleten.

 

A leggyakrabban örökbe fogadott állatok listáját – tán születése óta töretlenül – Arun, a most két és fél éves kis elefánt vezeti. A második helyen Auróra, a tündéri pofijú kispanda, míg a harmadik helyen Niva, a fenséges nőstény szibériai tigris áll, éppen csak megelőzve Basilt, az „oroszlánkirályt”.  Az egyéni népszerűségi verseny további helyezettjei a TOP 10-ben: Örvi (alpaka), Indigo (gorilla), Pulcsi (pingvin), Balu (barna medve), Fluffy (alpaka, valamint Lujzi (lajhár) és Norbi (hím szibériai tigris).

Az állatfajok összesített népszerűségi listáját némileg módosítja az a tény, hogy egy-egy fajból hány egyed található az állatkertben, hiszen így az örökbefogadók száma összeadódik egy-egy fajnál. Persze, ha egy-egy csapat valamelyik tagját sokan fogadják örökbe, akkor az az egész csapat népszerűségét felhúzza. Ennek alapján a „csapatverseny" győztesei is az elefántok, bár a két felnőtt, Assam és Angele örökbefogadóinak száma jelentősen elmarad más kedvencek mögött. A második helyen az öt tagú alpaka-csapat áll, tőlük ketten is bekerültek az „egyéni verseny" TOP 10-es listájába.

A mindig kedvelt zsiráfok öt tagú csapatából  az elmúlt két év nagy kedvencei, a 2017-ben született Sauda és Sheshe örökbefogadása iránt már nem olyan nagy az érdeklődés, - bizony lassacskán felcseperednek a borjak. De a zsiráfok – összességükben - így is harmadik helyezettek az örökbefogadók száma alapján vezetett népszerűségi listánkon. A pingvinek népes csapatából szintén nagyon sok örökbe fogadó választott kedvencet, s alig lemaradva tőlük – ötödik legnépszerűbb állatcsoportként – a lajhárok 9 tagú csapata szerepel a legtöbbször örökbe fogadottak felsorolásában. Tigrisen – bár csak ketten vannak – „csapat” szintjén is igen népszerűek, míg Auróra, egyedüli kispandaként is befér a különböző fajok közötti, az örökbe fogadói számán alapuló népszerűségi verseny élmezőnyébe. Az ázsiai oroszlánok három fős csapatában pedig a nőstényeknek nincs sok tiszteletbeli nevelőszülőjük, de Basil annyira kedvelt az örökbefogadók között, hogy az az egész oroszláncsalád népszerűségére kihat.

Egy-egy állat, illetve állatfaj örökbefogadóinak száma, az összeállított TOP 10-es listák mindig érdekes böngészni valók, hiszen jelzik egy-egy állatunk népszerűségét. Most azonban gyakorlati hasznuk is van: a május 17-i virtuális nevelőszülői értekezleten a legnépszerűbb 8 állatfaj gondozói egy-egy kis riportfilmben jelentkeznek, hogy meséljenek állataikról. Az örökbefogadók legalább így találkozhatnak kedvenceikkel a Facebook oldalunkon jelentkező virtuális nevelőszülői értekezleteken.

Facebook oldalunk erre a linkre kattintva érhető el.

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

Bronz fokozatú támogatóink