Arun, a legyőzhetetlen

2021-02-03

Noha karácsony tájékán úgy tűnt, hogy Arun, a 3 éves ázsiai elefánt borjú Bendegúz, a kispanda mögé szorul az örökbefogadási listán, az összesítés szerint 2020-ban mégiscsak őt választották legtöbben a nevelőszülők. De kik lehetnek még a legnépszerűbb örökbefogadott állatok?

 
A leggyakrabban örökbefogadott állatok egyéni versenyében a tavalyi év során Arun a dobogó első fokán végzett. Ezüstérmes lett Aurora, a kispanda lány, harmadik pedig Niva, a szibériai tigris.
A 2020-as TOP10 további helyeiért szoros volt a küzdelem: Zulut, a tavaly született, kézzel nevelt szurikátát Bendegúz követi az ötödik helyen, majd Basil, az ázsiai oroszlán hatodikként, de csak egy-két örökbefogadás hiányzott volna a helycseréjükhöz. 
Hetedik helyen Balu, a barna medve végzett, nyolcadik pedig Kuglóf, az egy éves kislajhár lett. Kilencedik helyre csúszott Norbi, az Állatkert szibériai tigris hímje, Sheshe pedig a tizedik legnépszerűbb örökbefogadott állat lett. 
Indigo, a 3 éves gorilla kölyök, Borsika, a pusztai macska és Hada az egy éves tapír ugyan nem jutott be a TOP10-be, de rájuk is számos nevelőszülő választása esett. Őket követi a listán egyébként Villám, a lajhár, valamint Móric, a fél éves kis orangután és Molly, a vombat. 
Fajok tekintetében is kíváncsiak voltunk, hogy melyek a legnépszerűbb állatok. A dobogó legteteje elbírja az egész elefánt családot: Arun mellett mamája Angele, és papája Assam közös erővel lettek elsők. Második helyen a kispandák, harmadikként pedig a kétujjú lajhárok végeztek. Utóbbiak gyorsan megelőzték a szurikáta csapatot. Az ötödik legnépszerűbb faj az örökbefogadók körében a zsiráf, a jelenleg öt egyedből álló "foltos nyakorjánokat" nyárig Irungu, az azóta Szegeden élő hím egyed is erősítette. Őket követi a listán a pápaszemes pingvinek csapata, persze majd két tucat pingvinnek nem nehéz a hatodik helyen végezni együtt. 
A szibériai tigrispár a hetedik, míg az ázsiai oroszlán trió a nyolcadik lett a legnépszerűbb örökbefogadott fajok listájáján. A 2020-ban 8 fősre bővült szumátrai orangután család a kilencedik helyen végzett, a tizedik legnépszerűbb állatfaj pedig a vombat lett az nevelőszülők körében.
A gorillák sajnos épphogy, de lecsúsztak a TOP10-es listáról, őket egyébként a manulok, a gyűrűsfarkú makik és a tapírok követik. 
Köszönjük az elmúlt év örökbefogadásait támogatóinknak! Reméljük, hogy idén sem maradtok állatkerti kedvenc nélkül! 

 

Platina fokozatú támogatóink

 

Arany fokozatú támogatóink

 

 

 

 

 

Ezüst fokozatú támogatóink

 

 

 

Bronz fokozatú támogatóink