Áloméj az Állatkertben

2016-06-04

Idén a Mozgásjavító Gyermekközpont 50 diákját látta vendégül a világ állatkertjeinek nagyszerű kezdeményezéséhez, a Dreamnight programsorozatához csatlakozva az Állatkert.

 

 

Június 3-án este a világ majd 300 állatkertjében rendeztek fogyatékkal, vagy tartós betegséggel élő gyermekeknek családi programot, hogy olyan élményekben lehessen részük, amire - egészségi állapotuk miatt – egyébként nem lenne esélyük.

Közel kétszázan érkeztek a péntek esti Áloméj alkalmából az állatkertbe, hiszen a sérült gyermekeket családjuk, egészséges testvéreik is elkísérték. Tíz csoportban látogatták végig az állatkertet, a tájékozódásban, az állatokkal való ismerkedésben lelkes és tapasztalt állatkerti dolgozók segítettek ugyanúgy, mint a kialakított öt állomás játékos feladatainak végrehajtásában.

Alapítványunk meleg kakaóval, kürtös kaláccsal és zsíros kenyérrel várta az állatkerti sétában megfáradt kis vendégeket, akik távozáskor még ajándékcsomagot is kaptak.

Az Állatkert 2004-ben csatlakozott a Dreamnight programhoz, azóta ezernél is több gyermek tölthetett  Áloméjt ezen a varázslatos helyen.