Állatkert a poggyászomban...

2016-03-05

… vagy poggyász az állatkertben? –Gerald Durrell könyve után szabadon, az Utazás kiállítás standjai között bóklászva morfondírozhat ezen a kérdésen a látogató. Az Állatkert ugyanis különleges bemutatóval invitálja Budapest egyik legizgalmasabb helyszínére az érdeklődőket.

 

Az Utazás 2016. belföldi díszvendége Budapest, s a gyermek-család kategória programajánlatai között nem véletlenül jelentkezik az Állatkert. Az ország leglátogatottabb kulturális intézményeként évente több mint egymillió ember keresi fel a Fővárosi Állat- és Növénykertet.

Akik már jártak benne, tudják: az alapításának idén 150. évfordulójára készülő Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi és legszebb állatkertje, Európa egyik leggazdagabb gyűjteményével. Közel ezer állatfaj több mint 10 ezer egyede és közel 2500 növényfaj tekinthető meg az országos védettséget élvező természeti környezetben, ami a műemlékek rajongóinak is számtalan látnivalót kínál.

Akik pedig még nem ismerik a budapesti állatkertet, azok az Utazás 2016. kiállításon (A Hungexpo területén) remek ízelítőt kaphatnak az lehetséges élményekből az akciózó állatokkal és sok-sok információt alapítványunk munkatársaitól.