Ajándékok az új taggal gyarapodott orángutáncsaládnak

2020-10-15

Ha újszülött érkezik a családba, le kell kötni a nagyobbacska gyermekek figyelmét, hogy állandó kíváncsiskodásukkal ne zavarják se a mamát, se a babát. Így van ez az orángutánoknál is, ahol néhány napja újabb bébi született! Alapítványunk ajándékokkal lepte meg az orángokat.

Bár Móric – az alig két hónapos kölyök - még anyja hátán időzik és alvással tölti napjai nagy részét, és  az újszülött nem is látható anyukája, Jula ölelő karjai között, az orángután-család többi tagja igencsak izgatott.  Alapítványunk sok-sok játékot adományozott az orángoknak, aminek most még főként a nagyobb kölykök örülnek.

Most összesen négy „kiskorú” van az orángoknál: a két pici, és a két kiskamasz: a hatéves Annahanna és Lone. (Mindannyijuknak Chuij az apja, Lia tízhetes kisfiának, Móricnak a 2014. decemberében született Lone a vértestvére, míg az újszülöttnek – akinek Jula adott életet szombat reggel – a 2014. novemberében született AnnaHanna). A fokozott izgalmi állapotban lévő oráng-lányok figyelmének lekötése nem könnyű feladat, - hiszen állandóan ott lebzselnének a picik körül, ami azért az anyukák számára is fárasztó (a többgyermekes családokban ismerős ez az érzés, ugye?)

Alapítványunk sok-sok játékot és foglalkoztató eszközt ajándékozott az orángután családnak. A csomagban különböző kongok, etetőlabdák és erős kartonpapír tekercsek vannak, csupa olyan holmi, ami hosszú ideig leköti a játékos állatok figyelmét. Az adományokat azokból az adományokból vásároltuk, amelyez az Egy falatka állatkert támogatói oldalunkra utaltak az Állatkert barátai.

Platina fokozatú támogatóink