Add az állatoknak az 1%-ot!

2018-02-05

Most van alkalmad segíteni személyi jövedelemadód 1%-ával, ha egyéni vállalkozó vagy áfás magánszemély vagy. Február 25-ig kell elkészíteni az adóbevallásodat, s ha rendelkezel személyi adód 1%-áról, támogathatod a civil szervezetek munkáját.

 

Persze, azt szeretnénk, ha az állatokat támogatnád. Alapítványunk biztosan jó dolgokra fordítja pénzedet, ha minket választasz: tavaly például az elefánt kifutó korszerűsítésében nyújtottunk segítséget az Állatkertnek, hogy a születendő elefántbébi a lehető legjobb körülmények közé érkezzen (előtte játékokat - környezetgazdagító eszközöket vásároltunk számukra, azelőtt a korszerű, digitális röntgengép beszerzésében segítettünk). Arun immár három hónapos tündéri jószág, s igazán nagy öröm, hogy Alapítványunk is hozzájárulhatott (a körülmények megteremtésével) egészséges fejlődéséhez.

Kérjük, töltse ki a rendelkező szelvényt, a benyújtás módjáról részletes felvilágosítást ad a NAV honlapja (https://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/hogyan_rendelkezhet).  

Önnek egy perces elfoglaltság, számunkra óriási – és bizony az elektronikus adóbevallás bevezetése miatt – egyre nehezebben elérhető segítség. Az e-szja lényegesen egyszerűsíti ugyan az adózók dolgát, a támogatható civil szervezetek számára viszont óriási kiesést jelentett: országos szinten egymilliárd forinttal csökkent tavaly a felajánlott 1% összege. Alapítványunk mintegy 1,3 millió forinttal kapott kevesebbet a 2016-os összegnél (azaz 5,7 millió forintot), nagyjából követve az országos tendenciát.

Átlátható gazdálkodású, etikus adománygyűjtő szervezetként Alapítványunk minden forintnyi támogatással el tud számolni. Rendelkezzen személyi jövedelemadója 1%-ról, így dönthet arról, hogy hova kerüljön, mire fordítódjon a támogatása.