Pedro

Harris héja

 

  • Faj: Harris héja
  • Ivar: Hím
  • Születési dátum: 2012. május 29.

Felhívjuk kedves Örökbefogadóink figyelmét, hogy Pedróval csak az állatbemutatók alkalmával és az Állatkerti Nevelőszülők Napján találkozhatnak.

Pedrót egy átlagos állatkerti séta alatt nem lehet látni.

Amennyiben mindenképpen szeretnék őt egy állatbemutató során megtekinteni, akkor kérjük, hogy hívjanak minket az alábbi számon

06-1-363-37-01

Örökbefogadom!

 

 

Harris héja
Harris-ölyv
vörösszárnyú ölyv
Parabuteo unicinctus

 

Trópusi, szubtrópusi területeken él, bozótosok, félsivatagok lakója.

A tojó nagyobb, mint a hím. Erős a csőre és a karma. Szárnyfoltja vörösesbarna.

Kisemlősökkel, nyulakkal, patkányokkal, kígyókkal, gyíkokkal és madarakkal táplálkozik. A ragadózómadaraktól eltérően általában csapatban vadászik.

Kaktuszok, fák tetejére építi gallyakból álló fészkét, amit levelekkel és fűvel bélel ki. Fészekalja 2-4 tojásból áll, melyen 28 napig kotlik. A tojó több hímmel is párosodik.

A világ minden táján alkalmazzák solymászat céljára ezt a madarat, mert méretéhez képest igen erős, sebessége elfogadható, és ez az egyetlen faj, amelyik falkában, csoportosan is képes vadászni.

 

Testhossza: 45-58 cm

Szárnyfesztávolsága: 120 cm

Testtömege: 900 gramm körüli.

 

Elterjedés: Dél-Amerika

 

Nevelőszülők listája

  • Kiséry Bence
 

Töltsd fel képed!

Oklevél azonosítószáma:
Név:
Fénykép kiválasztása: