Bóbita elköltözött

2008-10-21

Bóbita, a tavaly tavasszal született afrikai oroszlán kölyök ma búcsút vett gondozóitól, szüleitől: Mirzától és Pussytól; és a szegedi vadasparkba költözött.

Mindig tudtuk, hogy eljön ez a pillanat is és el kell köszönnünk sokak kedvencétől Bóbitától.
A kölyök tavaly áprilisban született és mivel anyjának, Mirzának egy hónap elteltével elapadt a teje, így az Állatkert lelkiismeretes ápolói nevelték őt nagy szeretettel.
Bóbitát ezek után nem fogadták vissza szülei, az elmúlt hónapok alatt próbálták ugyan összeszoktatni őket egymással, de a próbálkozások sajnos rendre kudarcba fulladtak.
A Fővárosi Állat- és Növénykert a közeljövőben a kritikusan veszélyeztetett ázsia oroszlán tartását tervezi, erre azért is szükség van, mert ma a világon élő 5487 emlősfajból minimum 1141 a kihalás szélén áll, 188 pedig már egyenesen a kritikusan veszélyeztetett.

Bóbita utazása ugyan nagyon hirtelen derült ki, de a gyorsaság az ő érdekét is szolgálja. A szegedi Vadaskertben Elza, Sába és Leona mellett ő lesz a negyedik lány a csapatban a hím, Mujkó mellett. Az összeszoktatást a nagy hidegek beállta előtt célszerű végezni, ezért is kellett a pajkos oroszlán lánynak mihamarabb csomagolnia.

Bóbita az utóbbi idők legnépszerűbb állatkerti lakója volt, bízunk benne, hogy Szegeden fajtársai között boldog élete lesz.

Képek Bóbitáról a galériában!